Vi är ett litet familjeföretag som grundades 1974 av Dan-Ove Svensson och som i dag drivs av hans tre barn Lennart, Annelie och Fredrik.

Vi är mycket måna om att sköta våra uppdrag på bästa sätt. God service, stort engagemang och gott bemötande mot kunder är viktiga ledord för oss.

Transporterna utförs kring Alingsås med omnejd då vi utgår från Östad Bergtäkt, Magra Grus och Åkericentralen i Alingsås. 

Vintertid sedan 1986 har vi utfört snöröjning i närområdet där salt/ plog sträckorna varierat över tid. Otaliga är de jul och nyårsaftnar som åkeriet har stått till tjänst.

Historik

Januari 1951 köpte vår morfar Bertil Andersson sin första egna lastbil och blev bygdens ”mjölkkörare”. Mjölken skulle transporteras från de olika socknarna till mejeriet i Alingsås. Lastbilen var en kombinerad mjölk och virkesbil. Under tidiga morgnar kördes mjölklinjerna och längre fram på dagen transporterades virke till de olika sågarna i området. Det var även vanligt att det kördes fisklådor till västkusten.

1966 utökade Bertil med en kombinerad grus- och virkesbil och Dan-Ove Svensson anställdes som chaufför hos sin blivande svärfar. Dan-Ove hade sedan några år tillbaka ”råkat” få bensinstopp på mopeden just utanför Mariannes hem.

Januari 1974 började man dock hämta mjölken hos bönderna med tankbilar och Bertil bestämde sig för att sälja verksamheten. Grus- och virkesbilen sålde han till sin svärson Dan-Ove, som nu startade upp åkeriet i sitt eget namn Dan-Ove Svenssons Åkeri AB.  Dan-Ove köpte snabbt sin första virkesbil och under de följande åren har många olika transporter förekommit. Transporterna har varierat i samband med olika uppdrag.

Dan-Ove och Mariannes tre barn Lennart, Annelie och Fredrik har succesivt tagit över företaget och sedan 2002 driver de nu företaget vidare tillsammans.

Idag är de tre huvudinriktningarna transport, skog och fastighet.